Tosiaan Nala on nyt sitten aloittanut toiset juoksunsa, jo niitä muutama viikko odoteltiinkin. Toistaiseksi ei ainakaan mitään mielialanvaihteluita tai muitakaan ulkoisia muutoksia oo huomattavissa, kuten ei tosin ollut viime juoksujenkaan aikaan. Lisäksi ainakin toistaiseksi näyttäis, että neiti myös vuotaa paljon vähemmän kuin ekojen juoksujen aikana, toistaiseksi on nimittäin housujakin pidetty jalassa vain silloin tällöin. Ollaan nyt aikalailla tultu siihen tulokseen, että nämä olis nyt sitten Nalan viimeiset juoksut. Ainakin jos näyttää siltä, että pukkaa taas samanlaiset valeraskausoireet päälle kuin viimeksikin eli hillitön tissien kasvattaminen, syömättömyys ja lievä apaattisuus. Ei sellaista jaksa jokaisten juoksujen jälkeen katsella, eikä se ole kivaa koirallekaan. Lisäksi mä ainakin itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kun kerran Nalaa ei koskaan tulla jalostukseen käyttämään niin mitä sitä koiraa (ja itseään) turhaan niillä juoksuilla kiusaa. Eipähän tarvi sitten pitää ylimääräisiä treenitaukoja, varoa yli-innokkaita sulhasehdokkaita tai pelätä kohtutulehdusta sun muita vaivoja. Joten jos nyt kaikki menee suunnitelmien mukaan niin ollaan ajateltu, että varattais Nalalla sterilisointiaika heinäkuun alkuun meidän kerhon jälkileirin jälkeen, se olis mun laskujen mukaan sitten aikalailla puolivälissä kiertoakin. Katsellaan toteutuuko suunnitelmat :-)

Sitten muita kuulumisia. Mulla edelleen jalka estää harrastamista ja lenkkeilyä, muttta onneksi Jesse on kiitettävän hyvin jaksanut Nalaa lenkittää ja viihdyttää. Joka päivä on töistä käynyt ruokatunnilla Nalaa leikittämässä ja mäkin oon sitten aina silloin päässyt ulos nauttimaan auringonpaisteesta ja kattomaan, kun Nala juoksee pönttönä lelun perässä umpihangessa :D Päivisn me ollaan Nalan kanssa tehty sisällä vähän keppi- ja esinetreeniä ja iltasin Jesse on käyny Nalan kanssa pitkän lenkin. Eilen illalla otettiin taas myös vähän tottista, ihan tossa meidän kerrostalon piha-alueella. Nyt Jesse ja Nala ottivat ensin seuraamista hihnan kanssa ja se oli nyt tosi hyvännäköistä! Katsekontakti pysyi pidemmänkin suoran sekä täyskäännösten ajan. No, sitten heti kun irrotti hihnan niin seuraaminen vähän lässähti.. tosin se saattoi osittain johtua myös siitä, että Jesse oli just sitä ennen onnistunut heitteleen taskusta osan palkkanakeista pitkin pihaa ja ne jäi Nalaa kovasti vaivaamaan :D Mutta kyllä Nalalla muutenkin nyt tuntuis, että sen hihnan kanssa sujuu seuraaminen huomattavasti paremmin kuin ilman. Kai se on joku psykologinen juttu :D No, treeniä vaan :) Pari liikkeestä istumista ja yksi maahanmenokin otettiin. Istuminen sujui tokalla kerralla salamannopeasti ja tällä kertaa myös ilman vartaloapuja :) Maahanmenossa Nala vähän huijas eli istui ensin ja meni vasta sitten maahan,  mutta meni kuitenkin, joskin viiveellä. Luoksetulo jälleen vauhdikas ja edestä sivulle tulokin jo aika kivannäköinen. Näillä taas mennään :)

Sitten muutama sana meidän barffailusta, lähinnä itselle muistiin. Barffailua tosiaan takana pari kuukautta ja kaikki on sujunut tosi hienosti! Eihän meillä suuria ongelmia ollut ennen ruokinnan vaihtoakaan, mutta nyt ei enää sitäkään. Nalan turkki on aivan UPEAssa kunnossa ja karvaa lähtee erittäin vähän. Silmät on kirkkaat, korvien punotuskin on kokoajan vähentynyt, anturat hyvässä kunnossa, ylimääräiset kutinat jääneet pois ja jätöksetkin nyt jo melkolailla sellaisia kuin niiden kuuluisi ollakin eli pieniä ja "tasalaatuisia." Ruoka on myös kokoajan maistunut neidille erittäin hyvin :) Tähän mennessä Nala on syönyt luuaterioilla broilerin siipiä, kauloja ja selkärankoja, lampaan luita, hirven luita, naudan rustoluita ja possun selkärankaa/kylkiluita. Lihoista on maisteltu broileria, lammasta, nautaa, hevosta, possua ja kalkkunaa ja lisäksi pari kertaa viikossa lohta ja pari kertaa viikossa naudanmahaa ja vaihdellen kaikkien edellä mainittujen eläinten sisäelinseoksia. Kasvissoseissa oon käyttänyt erilaisia salaatteja, erilaisia kaaleja, kurkkua, kesäkurpitsaa, erilaisia marjoja, pinaattia, porkkanaa, persiljaa ja erilaisia hedelmiä. En siis kaikkia kerrallaan, vaan aina vähän vaihdellen. Lisäksi Nala saa liha-kasvisaterian sekaan aina lorauksen joko pellavansiemen-, auringonkukka- tai kylmäpuristettua rypsiöljyä. Kerran viikossa oon lisänny liha-kasvisateriaan pari raakaa kananmunaa kuorineen ja neljän viikon välein on syöty viiden päivän kuuri merilevää. Niin ja yhden tuoreen valkosipulinkynnen murskaan myös aina liha-kasvisaterian joukkoon. Ja tosiaan kuppi tyhjenee nanosekunnissa, eikä luidenkaan rouskutteluun kauaa mene :-D