Taas on treenailtu ahkerasti. Keskiviikkona oltiin pitkästä aikaa taas Rottiskulmalla ja Jesse treenaili Nalan kanssa. Suhteellisen hyvin näytti sujuvan seuraaminen, erityisesti täyskäännöksiä näytti parivaljakko hiovan ja melko hyvin Nala kyllä niissä mukana pysyy. Jäävätkin (istu ja maahan) Jesse ottin Nalan kanssa kertaalleen, istuminen onnistui heti kerrasta, maahanmeno toisella kerralla. Lopuksi Jesse otti Nalan kanssa vähän noutoa ja Akilta saatiin ohjeeksi, että neidin puruotetta kapulaan pitäisi saada vahvistettua, sillä tällä hetkellä ei pure läheskään tarpeaksi kapulaan kiinni ja varmasti osittan sen takia räkii kapulaa suusta vähän miten sattuu. Innostusta lisää kapulan pitämiseen pitäisi siis saada ja sitä koitetaan nyt siihen hommaan lähteä hakemaan :)

Eilen sitten agilitytreenit ja kyllä Nala oli taas sellainen kenguru, ettei toista. Ja sanomattakin on kai selvää, että superkivaa oli sekä koiralla, että ohjaajalla ;) Ensin treenattiin kolmea hyppyä peräkkäin sekä niin, että itse kutsuttiin esteiden takaa ja niin, että lähetettiin esteiden yli niin, että lopussa odotti namialusta. Tehtiin molempia harjoituksia ensin yksittäisellä esteellä, sitten kahdella peräkkäisellä ja lopuksi kaikkia kolmea peräkkäin. Nala on hypyistä aivan tohkeissaan ja loikkaa kyllä sellaisia leijonanloikkia, että ylittyisi kepeästi huomattavasti korkeampi ja leveämpikin este :D Tosin juuri näistä hillittömän kokoisista loikista ja kovasta vauhdista johtuen Nalasta tuli mieleen lähinnä nuori hevonen, jolla on vielä vaikeuksia hahmottaa esteiden välejä ja saada mahtumaan itseään väleihin. Nimittäin sitä ongelmaa Nalalla luonnollisesti vielä on, ettei meinaa askeleet hyppyjen väleissä oikein osua kohdalleen ja yhden kerran joutui jopa alittamaan esteen, kun kertakaikkiaan ajautui liian lähelle niin ettei mahtunut enää ponnistamaan yli :D Mutta pääasia, että intoa ja vauhtia riitti, kyllä se tekniikka siitä pikkuhiljaa kehittyy. Lisäksi Nala todella hienosti hyppää esteet sekä kutsuttaessa, että lähetettäessä. Vain yhden kerran taisi kiertään esteen, muuten hyppäsi kaikki kolmekin peräkkäin erittäin hienosti!

Toisena treenattiin sitten taas keppejä. Luulen, että me pitäydytään nyt kuitenkin namipalkassa näissäkin, sillä lelun kanssa on se ongelma, että jos Nala kerkeää nappaamaan lelusta kiinni ennen aikojaan, palkkaa se vähän kuin itse itseään ja harjoitus keskeytyy. Kokeiltiin myös niin, että palkkana oli sekä nami, että lelu, mutta sehän ei toimi, koska Nalaa ei voisi lelut vähempää kiinnostaa siinä vaiheessa, kun nakkiakin on saatavilla ;) Mutta vaikka Nala sitä namikättä kepeillä niin maagisesti seuraakin niin on sillä jotain kalloonkin mennyt, sillä lopuksi kokeiltiin vasemmalla ohjaten niin, että en enää kädellä ohjannut vaan omalla kropallani ainoastaan estin sen, ettei Nala jokatoisella kepillä pystynyt tulemaan samalta puolelta kuin mä vaan joutui kiertämään ja hyvin osasi jo kiertää, kun annoin "kepit"-käskyn. Jee!

Lopuksi otettiin vielä toinen "vauhtitreeni" elikkäs oli hyppy, putki, hyppy, putki ja hyppy. Ja toisen hypyn jälkeen valssilla käännyttiin takaisinpäin. Putki oli tällä kertaa mutkalla eli vähän kuin S-mallinen. Tämä otettiin sekä vasemmalta, että oikealta puolelta. Ekalla kerralla Nala stoppasin putkeen, mutta kun sitten kerran otettiin se niin, että putki oli ihan suorana niin sen jälkeen sujui mutkaputkikin taas vauhdikkaasti. Hypyt oli jälleen lennokkaita ja loppuun teki kyllä jo pari ihan tyylikästäkin hyppyä, kun itse osasin lähettää neidin hyppyyn oikein. Joten kyllä kai me tässäkin lajissa kehitytään pikku hiljaa :D