Maanantain tokossa pidettiin alkuun koemaiset treenit. Helena teki meille oikein kehänkin ja sen jälkeen otettiin ALO-luokan liikkeistä paikallaanmakuu, seuraaminen hihnassa ja ilman, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Paikallaanmakuu oli superhyvä. Nalalla oli taas vieressä labbis-narttu, joka ei oikein pysynyt, joten häiriö oli suuri, kun vieressä käytiin vähän väliä palauttamassa koira takaisin maahan. Nalaapa ei se yhtään kiinnostanut, hyvä kun eväänsäkään väräytti :-D Seuraaminen hihnassa alkoi nihkeästi, mutta parani loppua kohden. Ilman hihnaa sujui jo huomattavasti paremmin, mutta ihan ei vire ollut yhtä hyvä kuin esimerkiksi viime viikolla. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo sen sijaan ihan kympi arvoisia. Nyt likka ei luoksetulossakaan jarrutellut. Maahanmenoa on tahkottu nyt viime viikko niin paljon, että liikkeestä seisomista ei ole otettu ollenkaan, joten arvelinkin, että se ei todennäköisesti ihan onnistu. No, tuplakäskyn jouduin antamaan eli oikeassa kokeessa olis vitoseksi tippunut, mutta muuten ihan hyvä ja kyllä tuokin pian saadaan kuosiin, kun vähän palautellaan mieleen.
 
Koemaisen treenin jälkeen otettiin vielä muita pieniä harjoituksia. Alkuun seuraamista hihnassa ryhmäliikkeenä eli kaikki yhtä aikaa. Sujui ihan hienosti. Sen jälkeen nopeita maahanmenoa niin, että Helena piti koiraa hihnassa ja ohjaaja kulki kauempana antaen aina välillä maahan-käskyn. Hyvin toimi. Lopuksi luoksetuloja niin, että patukka palkkana heti ohjaajan jalkojen takana ja sinne vapautettiin heti, kun koira oli ehtinyt istumaan. Tämä ei Nalalla ihan toiminut niin kuin olis pitänyt (eli liikettä nopeuttavana asiana), koska likka ei vaan kyttäilemään takana odottavaa patukkaa ja jarrutteli entisestään. No, tulihan kokeiltua. Lisäksi tehtiin luoksetuloja niin, että ohjaaja onkin sivuttain koiraan nähden. No, eihän Nala näitä osaa vaan tuli aina joko vinoon eteen istumaan tai sitten tarjosi perusasentoa. Näitä pitäis treenata, jotta Nalalla jäis paremmin mielikuva siitä, että "tänne"-käsky tarkoittaa oikeasti suoraan eteen istumista, ihan sama missä suunnassa ohjaajaa lähestytään.
 
Kotiläksyksi toisin sanoen voisi itselleen antaa liikkeestä seisomisen muistelua sekä paljon luoksetuloja niin, että vauhtia saatais lisää ja oikeaa paikkaa varmistettua :-)