Eilen oltiin taas tokossa. Nyt meitä ei ollut kuin 5 koirakkoa, joten ehti tekemään vähän enemmän kuin viimeksi. Nala oli taas melko täpinöissään ja vähän piti muillekin koirille silloin tällöin haukahtaa tai murahtaa, varsinkin kun sattui muutaman kerran niin, että meidän kanssa samaan aikaan aloittanut 1v. labbis-uros pääsi vähän omistajalta hallinnasta ja juoksi hirveää vauhtia ympäri hallia. Ei kylläkään kenenkään muun koiran päälle tullut, mutta Nalakin tietty innostui kaverin toilailuista ja vähän piti säestää :D

Otettiin taas paikallaan makuu niin, että koirat olivat ympyrämuodostelmassa noin 3-5m välein toisistaan ja ohjaajat lähtivät koiran luota keskelle ympyrää. Tein Nalan kanssa tämän kahteen kertaan niin, että kävin molemmilla kerroilla välillä palkkaamassa, lähdin taas pois ja vasta toisella kerralla, kun palkkasin niin vapautin. Tällä kertaa sujui erittäin hyvin, Nala ei kertaakaan noussut mua vastaan :) Paikallaanmakuun lisäksi otettiin seuraamista kulmien ja täyskäännösten kera. Nala kyllä seuraa tosi hienosti, mutta mulla on vielä kulmien kävelyssä harjoittelemista. Luulen, että meistä Jesse handlaa tän kulmien kävelyn paljon paremmin, mä kävelen vaan jotain epämääräisiä kaaria :D No, harjoittelu tekee mestarin - sanonta pätee myös ohjaajaan :D Seuraamisen jälkeen alettiin harjoittelemaan ensimmäistä kertaa liikkeestä seisomista "seis"-käskyllä. Nalallehan ei seisomista oo opetettu vielä ollenkaan, mutta tästä se lähtee. Harjoitukset aloitettiin niin, että seuraamisesta käännyin Nalan eteen, työnsin palkan nenän korkeudelle ja kun pysähtyi seisomaan niin kehu, palkka ja vapaa :) Tätä toistettiin ilman käskysanaa pari kertaa ja sen jälkeen aloin liittämään käskysanan mukaan. Eihän Nala toki käskysanaa vielä itsessään tajua, mutta tosi hyvin sujui jo muutama viimeinen kerta eli Nala malttoi jäädä jo siksi aikaa seisomaan, että otin toisen ja kolmannenkin nakinpalan taskusta. Tässäkin asiassa tosin tuntui, että ohjaajalla on paljon enemmän opeteltavaa kuin koiralla mm. siinä, ettei vahingossakaan vedä namipaljoa poispäin koirasta niin, että joutuu ottamaan askeleen eteenpäin saadakseen ne vaan pikemminkin työntää nameja koiraa kohti niin, että varmasti joutuu pysähtymään. Myös vapautus olisi hyvä seisomisliikkeessä tehdä aina taaksepäin, ettei koiralle tule minkäänlaista tarvetta liikkua liikkeestä eteenpäin. Tämäkin tuotti mulle päänvaivaa, liikaa muistettavia asioita kerralla, mutta kyllä se siitä :D Lopuksi vielä luoksetulo, joka sujui nappiin :)

Tokossahan ALO-luokan liikkeitä ovat luoksepäästävyys, paikallaanmakuu 2min. rivissä koirat vierekkäin, seuraaminen kytkettynä ja vapaana, liikkeestä maahanmeno ja seisominen, luoksetulo sekä vapaahyppy. Hieman siis eroaa tottiksen ALO-luokan liikkeistä, mutta ei kovinkaan paljon. Tavoitteena kuitenkin olis, että noita nyt näillä toko-tunneilla tämän talven aikana treenattais sekä varmaan myös silloin tällöin noutoa :)

Painoa eilen 28,4kg eli +300g.