Taas oli tokoilua vuorossa maanantaina. Vähän oli Nalalla ehkä sellainen päivä, että intoa kyllä riitti, mutta keskittymiskyky oli osittain kyllä ihan tiessään. Eli tuntui kyllä välillä, että unohti parissa sekunnissa, mitä olin sille juuri sanonut :D

Meilä oli tällä kertaa ns. kisanomaiset treenit eli esimerkiksi me otettiin kaikki tokon ALO-luokan liikkeet. Jokainen sai sitten palkkailla koiraa ihan miten halusi eli niin kisanomaisesti ei toki tarvinnut tehdä, jos ei halunnut, ettei palkata ois saanut, mutta kaikki samat liikkeet siis kuitenkin. Alkuun otettiin yhteinen paikallaanmakuu, 2 minuuttia, joka sujui Nalalta hienosti :) Tosin kävin sitä palkkaamassa noin 3-4 kertaa sinne maahan, mutta olisi varmaan saattanut pysyä ilman niitäkin, varmuuden vuoksi kuitenkin :) Sitten otettiin luoksepäästävyys, joka sitten taas ei sujunutkaan ollenkaan. Nalalle on viime aikoina tullut ihan ihme tapa hyppiä ihan älyttömästi meidän kouluttajaa päin. Helenan ei tarvitse tulla kuin parin metrin päähän niin johan alkaa hössöttäminen ja hyppiminen. On tehnyt samaa myös suoritusten aikana välillä, kuten myös tänään yhdessä vaiheessa, murr. En oikein tiedä, että miten ihmeessä kyseisen erittäin huonon tavan sais neidistä kitkettyä pois. No, tosiaan Helena koitti pariin kertaan Nalaa tulaa silittämään, mutta nakeista huolimatta neiti olis molemmilla kerroilla vaan alkanut hirveänä hyppimään vasten. Lopulta sen verran onnistuttiin, että Helena pääsi kävelemään noin metrin päästä meistä ohi ja Nala istui nätisti vierellä. Tässä asiassa siis menty jostain syystä huomattavasit taaksepäin, koska tämä onnistui vielä pari kuukautta sitten. Tätä tarvis siis treenailla..

Meidän vuoro tehdä kisamainen treeni oli vasta viimeisenä. Harjoiteltiin kuitenkin muiden vuorojen aikana paikallaanmakuuta itsenäisesti. Tein siis lyhyitä paikallaanmakuuharjoituksia samalla, kun joku muu koirakko suoritti niin, että jätin Nalan maahan, menin itse korkeintaan parin metrin päähän ja laitoin muutaman namin itseni viereen maahan kippoon. Tarpeeksi pitkän paikallaanoloajan jälkeen menin Nalan luokse, pyysin istu-käskyllä nousemaan ylös ja siitä vapautus namikipon luokse. Nämä sujuivat tosi hyvin ja ajattelinkin alkaa näitä tekemään nyt itsenäisesti joka tokokerta ja pidentää paikallaanolo aikaa kokoajan. Nalalla kun tuo yhteinen paikallaanmakuu sujuu tosi hyvin, mutta silloin kun joku muu koirakko suorittaa jotain niin yleensä on kovin kiinnostunut ko. koirakosta ja saattaa ajatukset lähteä ihan mihin sattuu. Hyvää häiriötä siis paikallaanolo treeniin :)

No sitten meidän vuoro tosiaan viimeisenä. Alkuun otettiin seuraaminen hihnassa ja vapaana. Nämä menivät tällä kertaa kyllä ihan mönkään, enimmäkseen todennäköisesti johtuen siitä, että kokeilin Nalan palkkaamista hallin sivulla olevasta namikupista. "Namikuppi-palkkaus" onnistuu meillä monessa muussa (esim. jäävissä liikkeissä) tosi hyvin, mutta seuraamiseen se ei näköjään sovi ollenkaan, koska Nala irtosi kokoajan tosi paljon mun vierestä ja vilkuili kuppia kokoajan. Kontakti siis myös kärsi tosi paljon, eikä me paljon hyviä seuraamispätkiä taidettu saada. Tämä idea siis huono ja se jätetään nyt muita liikkeitä varten.

No, sitten otettiin liikkeestä maahan ja liikkeestä seisominen. Liikkeestä maahanmenossa Nala menee erittäin nopeasti maahan, mutta se vaatii vielä sen, että mä pysähdyn kokonaan käskyä antaessani. No, tätä aletaan nyt harjoittelemaan enemmän. Liikeestä seisomisessa Nala jostain syystä istui kahdella ensimmäisellä kerralla, mutta viimein kolmas kerta toden sanoi ja seisominen onnistui nopeasti ja varmasti. Jäävien liikkeiden jälkeen tuli luoksetulo, joka on Nalalla kyllä tosi varma ja hyvä. Myös edestä perusasentoon siirtyminen oli ihan ok, vähän haki paikkaa. Tämän jälkeen tuli sitten vielä tokohyppy, jota on toistaiseksi harjoiteltu aika vähän. Nala ei ensin meinannut hyppyä tajutakaan ja tosiaan tässä vaiheessa lähti sitten hyppimään sitä meidän koutsia vasten, eikä meinannut millään lopettaa ja tulla takaisin. MUR! No, sitten kun hokas hypyn niin sujui hienosti ja seis-käskyllä vielä pysähtyi esteen toiselle puolelle odottamaan hienosti, että pääsin sinne palkkaamaan. Tämmöistä siis tänään. Seuraamistreeniä täytyy nyt parantaa ja tosiaan jättää se sivusta palkkaaminen, kun se ei siinä toimi.