Eilen, 05.01.11. rakas Prinsessani sisaruksineen täytti 2 vuotta! Onnea Nala ja muu Rottlife A-poppoo :) Synttäreitä juhlittiin maksalaatikko/kermaviili/nakki-kakun merkeissä ja hyvin näytti kakku neitiin uppoavan.

Päivää ennen synttäreitä käytiin Tervakoskella, koirahieroja Anne Vaskion luona hieronnassa. Anne kävi pitämässä Rottweilerkerholle taannoin luennon, jota olin kuuntelemassa ja nyt kun hierontakäynti tuli taas ajankohtaiseksi, päätin varata ajan Annelle. Hieronta oli jälleen oikein positiivinen kokemus ja Nala käyttäytyi mallikkaasti - osasi jopa rentoutua oikein hienosti. Anne kehui kovasti Nalan hyvää lihaskuntoa ja mukavaa luonnetta. Hieronnan yhteydessä osoittautuivat kaikki muut lihakset olevan loistokunnossa, mutta niska likalla oli jumissa, erityisesti oikealta puolelta. Aluksi näki ihan, että neidillä teki vähän kipeää, kun Anne niskaa alkoi hieromaan auki. Tyypillinen ongelma kuulemma tokokoirille ja johtuu ihan seuraamisliikkeestä, kun siis pääkenossa oikealle joutuu koira kulkemaan. Nyt niska kuitenkin tuli hierottua auki ja kotiin saatiin vinkiksi hyviä venytysohjeita, joiden avulla aletaan niskalihaksia viikottain vetristelemään, ettei jumeja pääsisi ainakaan niin kovasti kertymään. Ajattelin nyt alkaa Annen luona käyttämään Nalaa aina muutaman kerran vuodessa, jotta saa aina päivitettyä lihasten tilanteen säännöllisesti.

Tänään oli sitten viimein paluu tokotreenien pariin sairas- ja joululoman jälkeen. Treenit pidettiin Hyvinkään koiraurheilukeskuksen hallissa ja tällä kertaa meillä olikin treeneissä leikkimieliset möllitokokokeet. Tuomarina toimi Tuija Artimo. Möllikokeiden tapaan koiraa sai palkata jokaisen liikkeen välissä. Tässäpä sitten pisteytyksineen meidän koeliikkeet:

Luoksepäästävyys: 7. Nala oli kovin vallattomalla tuulella ja koitti kovasti hyppiä tuomaria vasten ja muutenkin hyöri ja hääri.. Tämäkin tuntuu olevan niin päivästä kiinni, koska silloin syksyllä möllitokokokeessa Nala pysyi paljon mallikkaammin mun vieressä luoksepäästävyydessä. No, lisää treeniä tähän vaan :)

Paikallaanmakuu: 10. Kaikki sujui nappiin ja Nala pysyi erittäin hienosti paikallaan myös silloin, kun vierustoveri nousi ja lähti juoksentelemaan ympäri kenttää. Hyvä Nala!

Seuraaminen kytkettynä: 7. Nala meinas vetää alun ihan lekkeriksi ja muakin taisi jännittää, joten alkumetrejä ei ihan seuraamiseksi voinut kutsua, kun likka loikki ja pomppi miten sattuu. Kun homma saatiin kuosiin niin loppuosa sujui hienosti.

Seuraaminen taluttimetta: 10. Tässä ei tuomarilla moitteen sanaa, kehui erityisesti Nalan hyvää kontaktia ja hienoa täyskäännöstä. Jos oikein pilkkua viilattais niin omasta mielestäni Nala oli hieman väljä, mutta siitä ei tuomari tällä kertaa huomauttanut.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10. Nalan veljen omistajan sanoja lainatakseni tämä liike oli tänään jäätävän hyvä :D Aivan priima valmistelema osa ja nopea&suora maahanmeno. Jee!

Luoksetulo: 10. Samoin luoksetulo tänään vauhdikas ja muutenkin nappiin. Tuomari kehui erityisesti sitä, että vaikka Nala tulee vauhdilla, niin osaa hienosti jarruttaa niin, ettei törmää muhun.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7. Tässä Nalalla meni valmistelevassa osassa vähän pasmat sekaisin, kun tuomari seisoi niin lähellä, eikä kontakti oikein pitänyt. Siitä johtuen jouduin antamaan kaksi käskyä ennenkuin Nala pysähtyi, siitä siis pistemenetykset. Muuten hyvä suoritus.

Estehyppy: 10. Tässä ei moitteen sanaa. Muutaman askeleen Nala taas hiippaili eteenpäin esteen takana seis-käskyn jälkeen, mutta ei ilmeisesti niin paljoa, että pisteitä olisi lähtenyt.

Kokonaisvaikutus: 10. Kehuja hyvän ja innokkaan näköisestä työskentelystä ja yhteistyöstä :)

Kertoimien kanssa näillä pisteillä saatiin loppusaldoksi 187/200p. = ALO1

HYVÄ NALA! :)

Loppuun vielä vähän pakkaspäivän kuvankäsittelykikkailun tuotoksia :D