Viime viikolla taas tokoiltiin Nalan kanssa ahkerasti keskiviikkona ja lauantaina itsekseen ja sunnuntaina ohjatusti. Treeniohjelmaan sisältyi normaaliin tapaan alo- ja avo-luokan liikkeitä. Keskiviikkona Nala teki tosi nopeita liikkestä seisomisia hienosti myös pysyi seisomassa silloin, kun jätin neidin paikoilleen ja kiertelin itse sen ympärillä. Tosi namipalkka oli vielä helpottamassa tehtävää näkyvillä muutaman metrin päässä maassa.
 
 
Lauantaina saatiin taas kunnon häiriötä, kun käytiin HauHau:n vuorolla treenaamassa koiraurheilukeskuksella. Noilla treenivuoroilla saa tosiaan joka kerta erittäin hyvää häiriötä, koska kentällä on samaan aikaan treenaamassa neljä koirakkoa ja yleensä suurin osa tekee agilitya. Tälläkin kertaa treenattiin niin, että kolme muuta koirakkoa treenasi agilityesteitä meidän ympärillä eri puolella hallia. Selvästi Nala tästä hieman paineistui ja se näkyi esimerkiksi seuraamiseen, joka ei tällä kertaa ollut kovinkaan mallikasti. Paikallaanmakuuharjoitukset kuitenkin sujuivat superhienosti ja siitä olen tosi ylpeä! Tehtiin paikallaanmakuuta mm. niin, että minun ja Nalan välistä juoksi välillä yksi koirakko samalla kun Nala oli paikallaanmakuussa. Ja hyvin pysyi, vaikka häiriö siis tosi suuri :) Niin ja tämän lisäksi tällä kertaa muuten toisella puolella hallia oli vielä tiibetinspanieleiden näyttelyt, joten meteli oli melkoinen, kun siellä montakymmentä pikkukoiraa räkytti kokoajan.. Lisäksi otettiin taas mm. kaukoja ja noutoa. Noudon osalta Nala pitää jo aika hyvin kapulaa suussa istuessaan, kun sen neidille antaa, mutta vieläkään ei ole hokannut, että myös kapulaa tuodessa pitää istua eteen. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa..
 
 
Sunnuntaina Nalan bravuuri oli ehdottomasti jälleen paikallaanmakuu! Tehtiin lyhyt paikallaanmakuuharjoitus niin, että menin piiloon oven taakse eli siis niin, että Nala ei mua nähnyt. Sillä välin Nalasta vierestä englanninbuldoggi-narttu sinkaisi ylös - ei tosin Nalan luokse, mutta vauhdilla oli lähtenyt kuitenkin. Helena-koutsin mukaan Nala ei siitä hätkähtänyt yhtään vaan makasi kokoajan paikoillaan tarkkaavaisena ja rauhallisena - hyvä Nala! Tunnaria koitettiin taas tehdä. Nalan mielestä ko. liike on selvästikin hyvin hauska päätellen siitä, kuinka innokkaasti neiti kapulaa hakee. Tehtiin kahdella kapulalla niin, että Helena laittoi vieraan kapulan ja minä oman kapulan. Muutamaan kertaan Nala teki niin, että käväisi aina ensin maistamassa vierasta kapulaa, jonka kuitenkin samantien pudotti ja valitsikin oman kapulan. Idea alkaa siis olemaan hallussa, mutta vielä pitäis oppia, ettei niitä vieraita kapuloita saa maistella :D No sitten tehtiin yhden kerran niin, että Helena pitii jalkaansa vieraan kapulan päällä. Tällöin Nala ei yrittänytkään ottaa sitä, vaan toi mulle suoraan oman kapulan. Lopuksi vielä niin, että Helena ei enää pitänyt jalkaa vieraan kapulan päällä, mutta seisoi kuitenkin siinä vieressä. Tällöinkin Nala hienosti haki suoraan oman kapulan ja tähän olikin hyvä tällä erää lopettaa :-)
 
Hauskoja treenejä siis jälleen takana ja hienoa nähdä, kuinka kehitystä tapahtuu askel askeleelta.