Keskiviikkona tokoiltiin itsekseen ja torstaina tietysti oli agility. Keskiviikkona tein esimerkiksi seuraamista vapaana, luoksetulon ja liikkeestä maahanmenon ilman palkkaa välissä, ainoastaan kehu ja silitys. Ei vaikuttanut vireeseen yhtään :) Liikkeestä seisominen onnistui jo ilman käsiapua, mutta ihan niille sijoilleen Nala ei käskyn saatuaan pysähdy vaan ottaa muutaman askeleen vielä. Tätä olis hyvä treenailla nopeilla palkkauksilla taaksepäin, mutta katotaan keretäänkö nyt enää ennen niitä möllejä. Sitten vielä paikallaanmakuu 2min. Jossa ei ongelmia ilman häiriötä.

Eilen taas sitten hikiset ja muutenkin rankat agilitytreenit. Superhauskaa oli jälleen, mutta ei missään tapauksessa helppoa. "Tieto lisää tuskaa" - sanonta pätee kyllä tähän lajiin sen osalta, että mitä enemmän esteitä ja hankalampia ratoja tehdään niin sen vaikeammaksi muuttuu, huh huh! No, täytyy aina kuitenkin muistaa, että tätä lajia ollaan treenailtu vasta alle 3kk, joten ei kai mikään ihmekään, ettei kaikki vielä suju putkeen ;)

Tänään 1. harjoitus sujui meiltä parhaiten. Jätin Nalan molempien hyppyjen taakse ja sieltä tuli käskystä hienosti - yhden kerran livahti ekan hypyn ohi, mutta sekin tais olla oma vika, kun olin jättänyt Nalan niin vinoon esteen taakse. Bravuuri oli tänään näiltä kahdelta hypyltä putkeen irtoaminen, se sujui nimittäin superhienosti :) Ekaa kertaa oli tässä harjoituksessa hypyt 55cm ja melkoisia leijonan loikkia Nala teki :D Ei oikein vielä osaa säädellä tota hyppykorkeutta, mottona taitaa ollakin edelleen "kovaa ja korkeelta" ;) Kepitkin sujuivat yllättävän hyvin ja kehuja saatiin erityisesti vaikeammasta puolesta eli oikealta ohjaten, joka meni melko mallikkaasti tänään. Toki pieniä virheitä sattuu lähes joka kerta, koska pujottelurytmi ei luonnollisesti Nalalla ihan vielä ole hanskassa. Mutta kokoajan kehitytään.

2. harjoitus taisikin sitten aiheuttaa kaikista eniten hikeä ja tuskaa.. :D Aluksi oli kolmion mallisesti kolme hyppyä, joista luonnollisesti kakkoshyppy osoittautui ensimmäiseksi ongelmakohdaksi, kun Nala olis itsepintaisesti vaan puikahtanut mun vasemmalle puolelle. Nämä kaarteessa oikealla puolella kuljetukset ovat siis vielä hyvin vaikeita. Saatiin sitten onnistumaan tämäkin niin, etten jättänytkään Nalaa niin kauas ekan esteen taakse vaan etenin neidin kanssa yhtä matkaa, jolloin Nalalla ei ollut niin suurta mahdollisuutta keretä mun vasemmalle puolelle. Putkia oli tässä tehtävässä kaksi ja niihin lähetykset eivät kyllä onnistuneet läheskään niin hyvin kuin ekassa tehtävässä. Johtui todennäköisesti siitä, että hyppyjen jälkeen matka putkelle oli aina melko lyhyt ja itsellä ei vaan taidot vielä riitä ja Nala ei toki myöskään osaa mun ohjeita vielä niin nopeasti sisäistää :D Ekaa kertaa oli nyt siis tollainen oikein kunnon mutkaputki ja hyvin sujui. Seuraava hankala kohta olikin sitten sarjahypyt ekan putken jälkeen, kun Nala meinas joka kerta rynnätä putkesta vaan suoraan mun luokse vaikka kuinka yritin ohjata hypylle :D Saatiinhan me nekin onnistumaan, mutta tosiaan sen verran hankala harjoitus oli, että kertaakaan ei saatu putkeen sujumaan koko harjoitusta vaan aina jossain kohtaa tökkäs ja eikun uudestaan.. :D

Viimeisenä sitten sama harjoitus kuin 1. mutta vain eri suunnastan ja putki vähän eri lailla. Kepit sujuivat taas melko mallikkaasti, mutta putkeen lähetyksessä oli taas vähän ongelmaa, kun ei Nala meinannut aina heti hoksata, mitä mä tarkoitan koittaessani huitoa käsillä ympäriinsä :D Hypyt ei ensin millään meinanneet onnistua, sillä mä en kerennyt Nalaa ekalle ohjaamaan, kun tuli niin täysiä putkesta ja sitten kun sain ohjattua niin haki ekan hypyn jälkeen niin voimakkaasti mun luokse, että tokalle hypylle lähetyskin oli tosi haasteellista. Tehtiinkin sitten loppuun nää kaks hyppyä yhden kerran niin, että Tarja vei namialustan toisen hypyn taakse. No sittenhän tietysti onnistui - ja taas tietty kovaa ja korkeelta ;D