Sinnikkyys palkitaan, sillä tänään saimme Nalan kanssa kasaan vihdoin ja viimein TK1-koularin Hyvinkäällä HauHau:n tokokokeessa  :rokrok: Kuusi koetta siihen kolmeen ykköstulokseen tarvittiin, mutta ei se huono saavutus tällaisilta kahdelta aloittelijalta ole ollenkaan. Jokaisesta kokeesta on opittu jotain uutta ja varmasti tullaan oppimaan myös jatkossa. Koejännityksestä kun pääsisi eroon, niin se auttaisi jo paljon, mutta se taitaa olla turha toivo  :shock:

No, jokatapauksessa kokeessa tänään tuomarina Marita Packalén. Koe järjestettiin Hyvinkään koiraurheilukeskuksen sisähallissa, joten tuttu paikka meille siis. Alokasluokassa taso oli tosi kova, hyviä koiria paljon, sillä huimalla 191/200p. tuloksella oltiin "vasta" sijalla 4/9. Sijoitus ei kuitenkaan merkannut meille mitään, vaan tärkeintä oli, että se viimeinen ALO1-tulos sieltä saatiin ja että kokeesta jäi hyvä fiilis. Ja tällä kertaa oikeasti kyllä jäi kokeesta tosi hyvä fiilis, sillä muutamaa pikkuvirhettä lukuunottamatta koe sujui todella upeasti ja Nala oli hyvässä vireessä  :peukku: Likka oli oikeasti tekemässä kokeessa mun kanssa koko ajan, eikä haahuillut tai puuhaillut mitään omiaan. Ja ne jäävät, nekin sujuivat nyt taas aivan nappiin, JES!!!!  :jesjesjes: Voittajafiilis, eipä voi muuta sanoa. Nyt voidaan hyvällä omallatunnolla pitää ainakin loppuvuosi taukoa kaikista mahdollisista kisoista ja keskittyä vaan pitämään hauskaa treeneissä. Josko sitten viimeistään ensi keväänä lähdettäis hakemaan kokemusta niistä AVOn kokeista, mutta mikään kiire niihin ei ole.

Tässäpä vielä koe liike liikkeeltä. Liikejärjestystä oli sen verran sotkettu, että seuraaminen taluttimetta oli siirretty viimeiseksi liikkeeksi.

Luoksepäästävyys  = 10. No problems. Tosin Nala seisoi, sillä likka keksi juuri ennen luoksepäästävyyttä lähteä tekemään tuttavuutta viereisen koiran kanssa, enkä kerennyt enää saamaan likkaa perusasentoon ennenkuin tuomari oli jo meidän kohdalla. Mutta luoksepäästävyydessähän saa joko istua tai seistä, joten ihan korrektisti me siitä kuitenkin suoriuduttiin.

Paikallaanmakuu10. Varma ja rauhallinen kuten aina. Tosin Nala kyllä jämähdi maahan sen verran hyvin, että tarvittiin kaksi istu-käskyä että sain likan ylös, mutta siitä ei tänään rokotettu..

Seuraaminen kytkettynä9. Peruasennot liikkeen puolivälissä ja lopussa vähän hapuilivat, vissiin oon palkannut liikaa vain lennosta? Muuten mielestäni oikein kivaa ja energistä seuraamista. Ihan toista verrattuna edelliskokeen seuraamiseen.

Liikkeestä maahanmeno9. Jälleen kaksi istu-käskyä loppuperusasentoon saamiseksi, muuten hyvä.

Luoksetulo10. Supernopea ja energinen, joskin jostain ihmeen syystä Nala päätti tänne-käskyllä tulla suoraan sivulle perusasentoon. Siis niinhän saa tokossa tehdä ja eihän toki tuomari tiennyt, että odotinko koiran tulevan eteen vai suoraan sivulle, mutta itse olin kyllä hetken aikaa vähän hämmentynyt. No, käy se näinkin :denti:

Liikkeestä seisominen10. Varma ja ilmeisesti myös suht. nopea seisominen, ei ongelmia.

Estehyppy = 10. Muutama pieni askel vielä seis-käskyn jälkeen, mutta siinä vaiheessa ei liikkunut enää senttiäkään, kun kävelin luokse ja siitä olen tyytyväinen.

Seuraaminen taluttimetta = 9. Perusasennot vähän taas kadoksissa, muuten tosi hyvä. Täytyy alkaa kiinnittämään niihin enemmän huomiota.

Kokonaisvaikutus 9.

Ja näillä pisteillä tosiaan päästiin tulokseen 191/200p. = ALO1 ja lisäksi saatiin myös Kunniapalkinto.

KIITOS NALA! :sydän::sydän::sydän:

"Vähäks mä oon hyvä!" :wink: