Perjantaina vietettiin taas aikaa Koiraurheilukeskuksella tokoilemalla. Onneksi olikin hallitreenit, sillä vettä tuli välillä ihan kaatamalla. Hyvää häiriötä kai tuokin, kun hallin kattoon "vähän" ropisi sade. No, eipä tuntunut Nalaa haittaavan :) Kyllä me käytiin vähän agilityakin räpeltämässä ennen tokoja, mutta siitä ei tällä kertaa sen enempää - ei oikein jäänyt nimittäin treenistä mitään käteen, kun jäi treeniaika niin lyhyeksi..

Aloitettiin paikallaanmakuulla. Ensin ihan kisanomainen AVO-paikkamakuu 3 min. ohjaaja piilossa. Yhden kerran kävin näyttäytymässä ja kehumassa Nalaa, oli vissiin taas vähän huolestuneen oloinen, mutta muuten olin sen 3min. piilossa ja hienosti pysyi. Myös nätisti yhdestä käskystä ylös eli ei jämähtänyt maahankaan :peukku: Tämän jälkeen tehtiin vielä erilaisia lyhyitä paikkamakuuharjoituksia niin, että vapautus tapahtui namikipolle. Hyvin toimi Naltsu ja oli enimmän aikaa hyvin skarppina.

Sitten liikkeestä seisomista. Ensin tämäkin kisanomaisesti. Helenan mukaan pysähtyminen oli nyt erittäin nopea, jee. :jokeri:Edelleenkään en likan taakse pääse kävelemään niin ettei kääntyisi, ellen tiputa jonnekin likan eteen palkkaa (lihapullanpalaa) näkyville, mutta toisaalta eipä sitä ole taas ehditty harjoittelemaankaan. Etupalkalla pysyy kyllä paikoillaan liikkumatta ja uskon kyllä, että sen saa pian häivytettyä pois. Tämän lisäksi harjoiteltiin ikäänkuin ruudun yhtenä osana nopeaa pysähtymistä seis-käskyllä niin, että Helena houkutteli Nalaa toiselle puolelle kenttää luokseen ja kun likka oli menossa, piti mun jossain vaiheessa antaa seis-käsky. Hienosti pysähtyi joka kerta, tosin kerran ennakoi jo sen verran, että kääntyi vain vauhdista ympäri ja tuli suorilta mun luokse.

Luoksetulopysäytystä tehtiin tänään siivekkeen kierron kautta. Nala osaa kyllä "kierrä"-käskyllä agilityssa kiertää hyppyesteen siivekkeen takaa, mutta varmaankin jotenkin hämääntyi käskysanasta väärässä yhteydessä, kun ei meinannut likka oikein honata asian ydintä :denti: Ihan hyvin kuitenkin seis-käskystä pysähtyi, joskin enhän mä päässyt käskyä kovinkaan kaukaa antamaan, kun en pysty lähettämään siivekkeen kierrollekkaan erityisen kaukaa. Pitäis siis saada tuo kiertäminen ensin kuntoon, jotta saisi oivan työkalun nopean ja vauhdikkaan luoksetulopysäytyksen treenaamiseen. "Must Do"-lista siis vain kasvaa, missä välissä näitä kaikkia kerkeää tekemään?! :shockthink: No, eipä meillä mikään kiire sinne AVO-kokeisiin ole.

Seuraamisen suhteen harjoiteltiin tänään vasempaan ja oikeaan käännöksiä ja pysähtymistä perusasentoon heti niiden jälkeen. Erittäin hyödyllinen harjoitus meille, sillä kuten aiemminkin on tullut kirjoiteltua, on liikkeestä pysähdyttäessä perusasento aina välillä vähän hakusessa. Vasempaan käännöksen jälkeen oikea paikka löytyi pienen hiomisen jälkeen hyvin, mutta oikealle saikin sitten tehdä vähän enemmän töitä, sillä Nala oli alkuun joka kerta vino. No, korjattiin ja korjattiin ja alkoihan se lopulta sujumaan. Näitä vaan lisää, jotta saadaan sekä oikealle käännöksestä (joka on usein väljä), että perusasennoista parempia ja Nalasta skarpimpi. Peruuttamistakin tehtiin tänään. Pikkuisen Nala on päässyt jo hommasta jyvälle, kun on kotonakin koitettu vähän peruuta-käskyä opetella.

Loppuun luoksetulo ilman mitään pysäytyksiä. Vähän jarruttti loppua kohden, mutta tuli kuitenkin hyvin suoraan eteen.

Hermoja raastaneen kiireisen agilityräpellyksen jälkeen tokotreenit onneksi saivat meidät molemmat taas paremmalle tuulelle ja sen jälkeen olikin hyvä lähteä viettämään loppuiltaa kotisohvalle köllöttelemään :ihq: