Sunnuntaina päästiin pitkästä aikaa meidän kerhon jälkitreeneihin Akin oppiin ja siitä olikin hyötyä erittäin paljon! Tähänhän asti ollaan Nalan kanssa jäljelle laitettu nakkia joka askeleelle, eikä keppejä ole vielä jäljellä oleviin purkkeihin yhdistetty. Sunnuntaina Aki kuitenkin ehdotti, että kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa jättää tyhjiä jäljelle ja yhdistää keppi purkkiin. Jälkeä tehtiin tällä kertaa metsään, suht. helppoon maastoon ja mahdollisimman suoraan. Jälki oli kuitenkin jo ihan ok pituinen, eli ei ihan lyhyt. Ensimmäisen jäljen tallailin siis itse Nalalle ja jätin jonkun verran tyhjiä, mutta ihan älyttömästi en uskaltanut jättää, korkeintaan kaksi tyhjää askelta ja taas nakkia jne. No, jälki vanheni puolisen tuntia ja sitten vain sitä ajamaan.. Nala jäljesti aivan super hienosti! Haisteli tarkasti lähestulkoon jok'ikisen tyhjänkin askeleen, ei kiirehtinyt läheskään samalla tavalla kuin on aiemmin tehnyt ja jäljen lopussa purkin eteen suorilta makaamaan!

Ensimmäisen jäljen jälkeen pidettiin vähän taukoa ja sen jälkeen Aki kävi vielä tallaamassa toisen jäljen Nalalle. Toinen jälki oli ensimmäistä lyhyempi, mutta nyt siellä oli selvästi vähemmän nakkia, eli enemmän tyhjiä askelia kuin nakkia. Jäljen loppuun laitettiin purkki sammaleen alle ja keppi näkyviin sammaleen päälle. Jälleen jälki vanheni noin puoli tuntia. Oli upeaa huomata, että Nala jäljesti edelleen lähes yhtä hyvin kuin ensimmäisen! Tosi tarkasti haisteli lähes jokaisen askeleen, eikä nakin huomattava vähentäminen tuntunut neidin intoa lannistavan. Kiirettä ei jälleen ollut, paitsi ihan jäljen lopulla tuli pieni vastatuuli, joka sai Nalan heti lisäämään vauhtia. Sitten se keppi.. Nala hieman kepin kohdalla ensin epäröi, että mitä ihmettä, mutta hetken mietinnän jälkeen kävi kuin kävikin makaamaan maahan keppiä tuijottaen ja sieltähän se sammaleen alta se herkkupurkki sitten löytyi ;)

Olin tytöstä aivan superylpeä ja oikeastaan nyt, kun jälkeen laitettiin vähän haastetta niin oikeasti näki, että Nala joutui jo tekemään töitä. Toki Akikin muistutti, että välillä on hyvä tehdä jälkiä, joissa nakkia vielä on reilusti, ettei neidiltä "usko" lopu kesken, mutta muuten voi ihan hyvin jo lähteä tekemään jälkiä, joissa ne kepit ovat jo tärkeämmässä asemassa ja nakkia jätetään vähemmälle. Suurkiitos siis Akille hyvistä treeneistä, itse en olisi osannut viedä Nalaa eteenpäin ilman apua :)

Jesse saakin nyt tällä viikolla tehdä meille ihan omat jälkikepit, että päästään niillä jatkamaan harjoittelua :D

Tässä vielä muutama erittäin huono kuva Nalan & Lilon viimeviikkoisista iltaleikeistä. Viikonloppuna Nala sensijaan oli Hämeenlinnassa hoidossa ja oli kuulemma ollut superkiltti ja hieno :) Tällä hetkellä puolestaan majaillaan Kyöstilässä mökkeilemässä ja Nala pääsee päivittäin Kamun kanssa viereiselle mökille riehumaan :)