Tällä kertaa TOKOssa oli taas ns. "tokokoe" eli jokainen vuorollaan suoritti ALO-luokan liikkeet niin kuin ne tällä hetkellä sujuvat ja palkata sai sen verran kuin halusi. Mä palkkasin Nalaa jokaisen liikesuorituksen jälkeen, mutta en siis ollenkaan liikkeiden aikana. Ensin otettiin luoksepäästävyys ja paikallaanmakuu ryhmässä. Olin Nalasta erittäin ylpeä, sillä tänään neiti ensimmäistä kertaa ei koittanutkaan luoksepäästävyydessä hyppiä Helenaa päin vaan nuoli ainoastaan Helenan kättä ja heilutti häntää :) Kympin suoritus siis. Paikallaanmakuuta ei taaskaan tehty täyspitkänä. Harmi sinänsä, sillä olisin halunnut kokeilla, että joko Nalan sen ajan pysyy, todennäköisesti kyllä pysyy. Kaikilla koirilla ei meidän ryhmässä kuitenkaan ole paikallaanmakuuta niin paljon harjoiteltu, että ihan sen takia ei sitten otettu niin pitkänä.

No sitten yksittäisliikkeet. Ensin seuraaminen hihnassa ja sitten vapaana. Käännöksiä, pysähdyksiä, täyskäännöksiä ja temponmuutoksia. Molemmat seuraamiset menivät aika samallalailla. Alku oli erittäin hyvää, mutta loppua kohden selkeästi vähän usko meinas Nalalta loppua, kun palkkaa ei tullut eli kontakti ei ollut enää niin hyvä ja vähän tuli liikaa väljyyttäkin seuraamiseen. Kestävyyttä siis vaan lisää. Kokonaisuudessaan kyllä ihan hyvä ja Helena kyllä väitti, että tokossa olis tällaisella esityksellä saanut ainakin melkein kympit seuraamisesta, vaikka omasta mielestäni ei kyllä lähelläkään täydellistä, tai ainakaan pk-puolella ei ois menny erinomaisesta ;) Sitten liikkeestä maahan, joka meni erittäin hyvin, vaikkakin Nala otti vähän häiriötä, kun juuri samaan aikaan alkoi toisella puolella kenttää pari koirakkoa treenaamaan agilitya. Luulen, että ihan vähän taisin antaa neidille apua hidastamalla käskyä antaessani, tästä pitäis päästä ite pois, koska kyllä Nala jo menee melko varmasti liikkeestä maahan ilman mitään apua. Sitten luoksetulo, joka on kyllä Nalan bravuuri. Erittäin hieno eteenistuminen ja erittäin suora sivulle siirtyminen siitä ilman mitään apua. Liikeeestä seisomisessa edelleen vähän joutuu antamaan käsiapua ja lisäksi jouduin antamaan myös kaksoiskäskyn, kun ekalla käskyllä ei tapahtunut mitään. Hyvin kuitenkin sitten jää seisomaan ja seisoo myös edelleen, kun palaan viereen. Loppuun sitten tokohyppy, joka oli myös aika priima, joskin edelleen Nalalla on sitä ongelmaa, että jää vähän steppailemaan esteen taakse, eikä siis seisahdu ihan paikoilleen. Otettiin hyppy kahteen kertaan, koska ekalla kerralla Nala istui, kun menin sen viereen hypyn jälkeen ennen kuin kerkesin antamaan mitään käskyä tai palkkaamaan. Kokonaisuutena (jos paikallaanmakuu 2min. olis vielä onnistunut) ois kai tällä saanut taas sen ALO1-tuloksen. Millonhan sitä uskaltais oikeesti mennä koittamaan?! Hui!

Lopuksi otettiin pari ruutuun lähetystä. Nyt tehtiin Nalan kanssa ekaa kertaa niin, etten käynyt kosketusalustaa aluksi ruudussa ollenkaan kädellä taputtamassa vaan lähetin vaan suoraan ruutuun. Ekalla kerralla Nala olikin ihan pihalla, että ai mihin piti mennä ja juoksi ihan jonnekin muualle kuin ruutuun, mutta lopulta sitten hokas, että mihin piti mennä ja toka kerta sujuikin jo erittäin hienosti! Lukuunottamatta sitä, että suorituksen jälkeen piti mennä Helenaa vasten loikkimaan >;(

Tokotreenien jälkeen käytiin vielä ottamassa yhden koirapuiston ulkopuolella paikallaanmakuuta. Olin aivan yllättynyt siitä kuinka upeasti Nala makasi paikoillaan vaikka parin metrin päähän aidan toiselle puolelle tuli koiria räkyttämään. Ja oli myös hiljaa! Toki Nalan olemuksesta näki, että vaikeaa oli, kun korvat luimussa ja vilkuli ympärilleen, mutta kertaakaan ei paikoiltaan lähtenyt ilman vapaa-käskyä, kun vissiin 6-8 lyhyttä paikoillaan oloa otettiin. Näitä vaan lisää niin saadaan häiriökestävyyttä vahvistettua entisestään. On se vaan superlikka :)

Ens viikolla on sittenkin vielä yhdet tokotreenit, mutta sen jälkeen jäädään kesätauolle ja jatketaan sitten todennäköisesti aikaisintaan elokuussa. Tosin ei heinäkuuksikaan ihan kokonaan treenausta jätetään vaan toki Nala käy Jessen kanssa tottistelemassa ja noita häiriötreenejä on myös suunniteilla tehdä, erityisesti paikallaanmakuun osalta, että saadaan siihen varmuutta.