Tänään meillä oli sitten eläinlääkäriaika Animukseen, Maria Pertovaaralle, jossa ollaan käyty aiemmin rokotuksilla ja sen yhden sillmätulehduksen takia. Tilannehan on nyt se, että Nala on ollut levossa torstaista asti ja lauantaista asti on taas ollut täysin ontumatta. Eläinlääkäri katsoi Nalan liikkeet ja taivutteli ja paineli vasenta etujalkaa (vertailun vuoksi myös oikeaa etujalkaa) ties miten, mutta ei löytänyt mitään poikkeavaa. Sanoikin, että vaikuttaa oikein lupaavalta, kun kerran joka kerta ontuminen on mennyt ohi päivän tai kahden levolla. Tässä eläinlääkärin hoito-ohje kopioituna:

"Nala oli ontunut kolmeen eri otteeseen vasenta etujalkaa viimeisen parin viikon aikana rasituksen jälkeen, mutta ontuminen on rauhoittunut parissa päivässä levolla. Tällä hetkellä Nala liikkuu normaalisti. Virallinen kyynärkuvaus tiedossa lähiaikoina, joten vähäisten oireiden takia ei lähdetty tänään röntgenkuvaamaan jalkaa.
Pidetään Nala vielä pari päivää levossa, tarvittaessa annetaan Norocarp-kipulääkettä. Liikuntaa voi pikkuhiljaa lisätä, kun tilanne vaikuttaa hyvältä. Vältetään kuitenkin rajua liikuntaa vielä ainakin parin viikon ajan. Lisäksi Nalan nielu olisi hyvä tähystää nukutuksen yhteydessä."

Eli tosiaan lepäämme nyt vielä varmuudeksi pari päivää ja alamme sitten lisäämään liikuntaa pikkuhiljaa normaaliin, mutta jätämme Kamun kanssa riehumiset sekä ulkona laservalon ja lelun perässä lumihangessa juoksemiset ym. kovat rasitukset pois vielä ainakin pariksi viikoksi. Tarvittaessa, jos näyttää että ontuminen alkaa taas uudestaan, niin annetaan kipulääkettä. Ja tosiaan Nalan kasvattaja järjestää helmikuun lopulla pentueelle kyynär- ja lonkkakuvaukset. Jos vain on mahdollista - eli että ko. kuvaukset tekevällä lääkärillä on aikaa - niin vasen etujalka kuvataan silloin perusteellisesti varmuuden vuoksi, samoin nielu. Tuosta nielusta sen verran, että Nala on pennusta asti ollut sellainen, että innostuessaan ja pannassa vetäessään alkaa röhisemään ja rohisemaan välillä melko pahankin kuuloisesti. Koskaan ei kuitenkaan ole ollut syömisen tms. kanssa ongelmia (mikä vois viitata esim. nielutulehdukseen) eikä vapaana ollessaan rohise koskaan, vaikka kuinka riekkuisi. Ell meinasi, että saattais olla joku rakenteellinen vika ja suositteli kuvaamaan varmuuden vuoksi, näin siis teemme.

Hyvillä mielin tästä eteenpäin, rauhakseen palaillaan normaalielämään :) Tän päivän tokotreenit ois jätetty muutenkin vielä väliin, mutta sitten tulikin viestiä meidän koutsilta, että on kipeenä, joten treenit ois jääny väliin muutenkin. Niin ja tosiaan eläinlääkärin puntarilla painoa oli noin 32,5kg.

Lisäksi nappulasäkki on nyt lähes finito, eilen tein Nalalle ekat kasvissoseet pakkaseen ja tänään tulee Lempimuonalta pakastin täyteen lihaisia luita, lihoja ym. Here we come barf-elämä ;) Ekoihin kasvissoseisiin laitoin kahta eri salaatti, kurkun, pari omenaa, marjasekoituspussin (pakaste), pinaattia ja yhden jääkaapista löytyneen jämäporkkanan.