Viime viikonloppu vietettiin peltojälkeä treenaillen Hiidenhelmessä, Punkalaitumella. Kouluttajana toimi Kaisa Salovuori. Alunperin leiri oli Finnin Tinan uroksen Manouman Ilari-Vaaran jälkeläisleiri, mutta me mahduttiin mukaan, kun leirille jäi tilaa :) Leiriseuraksi matkaan lähtivät myös Johanna & Eppu ja lisäksi leirillä olivat myös Nalan sisaruksista Chili ja Urho omistajineen.

Viikonloppu oli luonnollisesti rankka (niin itselle kuin koirallekin :D), mutta myös erittäin antoisa ja hauska. Molempina päivinä tehtiin Nalan kanssa kolme jälkeä - sekä ihan pelkästään suoria, että sellaisia, joissa oli muutama 90 asteen kulma. Keppejä jäljellä oli aina yksi tai kaksi. Viikonloppu toimi oikein kunnon tehotarkkuustreeninä, sillä kaikille jäljille laitoin namia joka askeleelle ja vauhtia jarruteltiin sitten niin, että tavoitteena oli saada neiti syömään herkut jokaiselta askeleelta. No, ihan jokaisen askeleen tarkistukseen ei taidettu viikonlopun aikana päästä, mutta valehtelematta varmasti 80% vauhdista saatiin viikonlopun treeneillä neidiltä veks. Nimittäin lauantain ensimmäinen jälki mentiin kyllä aikalailla juoksuvauhtia, kun taas sunnuntain jäljet - varsinkin viimeinen - alkoivat näyttämään jo siltä kuin peltojäljestyksen kuuluisikin :) Joten kyllä sitä tarkkuutta näköjään meidänkin neidille saa treenattua, kun jaksaa vaan kärsivällisesti harjoitella. Keppien ilmaisu sujui viikonlopun aikana melkolailla samanlaisella kaavalla. Nala pysähtyi aina kepille, vilkaisi taaksepäin mua ihan sen näköisenä, että "onko pakko". Koitin itse aina olla mahdollisimman passiivinen - liina löysällä, enkä antanut mitään käskyä. Vilkaisun jälkeen Nala sitten kyllä joka kerta meni maahan, mutta melkoisella "hissi-efektillä" eli toisin sanoen hyvin HITAASTI :DD Eihän siinä oikein voinut muuta kuin nauraa likalle, kun oli aina niin huvittavan näköinen ;) Siihen olin kuitenkin erittäin tyytyväinen, että kertaakaan viikonlopun aikana neiti ei koittanut kepeistä rynniä yli tai kiertää niitä vaan ilmaisi jokaisen - vaikkakin hitaasti.

Tarkkuustreeniviikonlopun jälkeen onkin kiva taas mennä katsomaan, että kuinka sujuu metsäjälki. Kaisan neuvojen mukaan jatketaan metsäjäljellä niin, että vähennetään ruokaa jäljeltä, jotta kepit alkaisivat kiinnostaa enemmän ja niille askeleille, kun ruokaa laitetaan, pistetään enemmän kerralla, jotta hieman rauhottaisi vauhtia, kun joutuu hetkeksi pysähtymään syömään. Katotaan kuinka tepsii :)

Nalalla ja Jessellä oli suunnitelmissa käydä koittamassa BH-koetta vielä tämän syksyn aikana, mutta tulimme yhdessä siihen tulokseen, että taidetaan siirtää koe ensi kevääksi. Jesse on tehnyt koko elokuun tosi paljon ylitöitä ja treenailu on sen takia jäänyt tosi vähälle. Lisäksi kiitos mun innokkaan tokotreenailun ennen sitä joku aika sitten ollutta möllikoetta, on Nala kadottanut liikkeestä istumisen taidon ihan kokonaan :D Tarjoaisi vain itsepintaisesti aina maahanmenoa, joten istumistaitoa koitetaan parhaillaan hioa taas takaisin. Näin ollen todettiin, että kokeeseenkin on kivempi mennä sitten, kun kaikki liikkeet on varmasti hallussa. Ja mikäpä kiire sinne kokeisiin on, kun kuitenkin toivottavasti harrastusvuosia on edessäpäin vielä runsaasti lisää :-)

Leirikuvia