Mepäs ei jääty tottisleirin jälkeen laakereille lepäämään vaan suunnattiin heti maanantai-iltana viikottaisiin tokotreeneihin. Vähän kyllä mietin, että mitenhän Nala mahtaa jaksaa, mutta oishan se pitänyt arvata, että kyllä meidän duracell-pupussa virtaa riittää! Eli toisin sanoen ei minkäänlaista leirin jälkeistä väsymystä ollut enää maanantai-iltana havaittavissa vaan Nala oli erittäin innokkaana jälleen :)

Aloitettiin yhteisharjoituksella, jossa oltiin perusasennossa ringissä hallin keskellä n. parin metrin päässä toisista ja Helena-koutsi heitteli palloa ympyrän keskellä. Koirien tuli pysyä katsekontaktissa. No, Nalahan ei pallosta välittäny, kun tiesi, että äiskä antaa nakkia, joten hyvin sujui. Sitten otettiin samaisessa ringissä pujottelua joko seuraamisliikkeenä tai muuten niin, että piti kiertää muut koirakot. Nala seurasi hienosti, eikä paljon muita koiria ees vilkassu :) Samoin pysy hyvin perusasennossa katsekontaktissa, kun muut pujotteli meidän ohi.

Sitten taidettiin ottaa yksitellen seuraamista käskytettynä. Nalalla oli leirin jäljiltä seuraaminen tänään erittäin hyvää, katsekontakti säilyi lähestulkoon koko seuraamistehtävän ajan, vaikka otettiin paljon käännöksiä molempiin suuntiin ja täyskäännöksiä. Myös intoa riitti :) Sillä välin kun muut ottivat seuraamista, tein Nalan kanssa pienen paikallaanmakuun, sujui hienosti.

Tämän jälkeen otettiin sitten yhteinen paikallaanmakuu koirat rivissä. Tässä vaiheessa häiriötä oli tosi paljon, koska viereisen kentän agilitya treenaavat partacolliet haukkui tosi paljon ja esteet vaan kolisi. Näin ollen olen erittäin tyytyväinen Nalaan, kun neiti pysyi hienosti paikoillaan ja tällä kertaa ei edes vilkuillut juuri yhtään ympärilleen vaan tapitti vaan mua. Paikallaanmakuu oli varmaan n. 2min. jonka aikana yhden kerran kävin välipalkkaamassa Nalaa paikoilleen.

Sitten otettiin muutama ruutuun lähetys. Ekalla kerralla vein ruutuun ensin kontaktialustan ja kävin sitä taputtamassa kädellä ennen kuin palasin Nalan luo ja lähetin. Ja hyvinhän se lähti! Toisen kerran lähetin ilman, että kävin itse ensin ruudussa. Nala lähti vähän epäröiden, mutta eteni kuitenkin loppuun asti. Hieno! Tässä vaiheessa otettiin myös pieni kontaktiharjoitus, kun Nala meinas taas lähteä Helenaa vasten hyppimään. Korvasta neidin sitten raahasin takaisin ja laitoin istumaan viereeni. Tämän jälkeen Nala oli istu-käskyn alaisena, kun Helena käveli ensin pari kertaa ohi aivan vierestä ja sen jälkeen vielä vähän silitti Nalaa kyljestä. Häntä Nalalla vispasi koko ajan ja pari kertaa selvästi meinasi jo loikata vasten, mutta pieni äänenkorotus riitti palauttamaan Nalan katsekontaktin taas muhun. Ehkä tää hyppiminen tästä pikkuhiljaa jää pois, toivottavasti! :D

Loppuun otettiin vielä liikkeestä seisominen, luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno peräkkäisinä liikkeinä. Arvasin jo etukäteen, että liikkeestä seisominen ei onnistu, koska oikeasti Nala ei oo vielä koskaan seisomis-käskyä oikein sisäistänyt, liikkeestähän se on jossain vaiheessa sujunut ok, mutta nyt kun ei oo sitä piiiitkään aikaan otettu niin jouduin tosi paljon avustamaan vartaloavuilla ennen kuin onnistui. Luoksetulo sensijaan oli hyvä, myös edestä sivulle siirtyi hyvin. Liikkeestä maahanmenossa tipahti käskystä maahan salamannopeasti, hienoa!

Jälleen oli siis erittäin hyvät häiriötreenit meillä. Huomenna sitten ensimmäistä kertaa tänä vuonna Rottiskulmalle treenaamaan! :)

Loppuun vielä muutama kuva, kun mun isä teki Nalalle oman hienon ruokapöydän. Kyllä nyt kelpaa Nalan aterioida! Kiitos Isi!! :)