Maanantaina taas tokoiltiin. Aloitettiin kontaktitreenillä ensin niin, että kaikki koirat vierekkäin rivistössä ja yksi kerrallaan otettiin seuraamista muiden ympärillä sillä etäisyydellä, kun oma koira kesti häiriintymättä. Nalan kanssa pystyy seuraamaan ihan toisen koiran nenän edestä ja kontakti pysyy silti. Tämän jälkeen otettiin yhdessä rivistössä käskytettyä seuraamista niin, että kaikki seurasivat yhtä aikaa. Tässäkään ei katsekontaki liiemmin Nalalla tipu, vaikka vieressäkin kulkee koirakko.

Sitten taidettiin tsekata kaikilta paikallaankäännökset eli paikoillaan seuraamisliikkeenä käännökset 90 astetta molempiin suuntiin ja täyskäännös vasempaan. Tää on ihan Nalan bravuuri: peppu lentää ja pysyy oikeassa asennossa kuin nakutettu vaikka miten kääntyilisin :D Tän jälkeen otettiin kaukokäskyt istu ja maahan reilu metrin etäisyydeltä. Kaukokäskythän tulee siis tokossa avoimessa luokassa, en muista mikä se oikea etäisyys koiraan on, varmaan ainakin pari metriä. Nalalla istu ja maahan sujuu kaukokäskyinä täsmälleen oikein, ei pomppaa istumaan eikä muutenkaan liiku senttiäkään paikoiltaan. Seiso-käsky on kaukona vielä kesken, mutta se tuleekin tokossakin vasta voittajaluokassa ;)

Tämän jälkeen tsekattiin millä mallilla nouto on. Nalan kanssa ei oo taidettu noutoa ottaa ainakaan puoleentoista kuukauteen ja ehdinkin jo miettiä, että mahtaako muistaa koko juttua. No mitä vielä, sehän alkaa oleen jo itseasiassa hyvällä mallilla. Selvästi lahjattomat treenaa - lause pitää tässä paikkaansa ;D Otin ensin kolme noutoa niin, että ekalla kerralla pidin pannasta kiinni ja heitin kapulan, toisella kerralla jätin Nalan istumaan ja vein kapulan ja palasin takaisin viereen käskemään ja viimeisellä kerralla jätin Nalan istumaan, vein kapulan ja jatkoi itse vielä matkaa eteenpäin vähän matkaa ja annoin sitten tuo-käskyn. Joka kerta Nala lähti tosi innokkaasti kapulalle ja toi sen myös hyvin, tosin loppuasentoa ei vielä osaa. Loppuasennon treenausta varten otettiin vielä muutamia sellaisia treenejä, että pudotin kapulan ihan omien jalkojeni eteen ja annoin sitten tuo-käskyn. Hyvin nousee kapula siitäkin, joten ei sitten muuta kuin kapulan pitämistä harjoittelemaan, sillä tokossahan tuomari käskyttää myös sen, milloin koiralle saa antaa irti-käskyn.

Loppuun vielä taas neljä ruutuun lähetystä, joista kahdella annoin myös seiso-käskyn. Ekalla kerralla jäi seisomaan ruudun ulkopuolelle, mutta yks kerta meni ihan nappiin. Nala myös irtosi tällä kertaa jo ruutuun paremmin, eikä jäänyt enää niin paljon kattelemaan peräänsä, että "saiko vai oikeasti mennä".

Tällaista tällä kertaa. Näiden treenien perusteella täytyy sanoa, että ei meillä AVO-luokankaan liikkeet huonolla mallilla ole :) Paikallaanmakuun kun saisi vielä varmemmaksi ja sen luoksepäästävyyden (ettei koittais aina hyppiä vieraita ihmisiä päin niin paljon >;( ) niin vois kai sitä uskaltautuakin jo ALO-luokkaan kokeileen. Noo, katotaan sitä sitten joskus syksyllä, treenaillaan nyt kesä vielä ensin :-)