Eilen taas tokoiltiin. Ens maanantain toko jääkin väliin, kun Nala matkaa Lahteen pentueen yhteisiin kinttukuvauksiin ja silmäpeilaukseen :) No, eilinen siis. Meitä oli taas vain kolme, joten saatiin hyvin treeniaikaa. Alkuun otettiin pari yhteistä seuraamistreeniä eli ensin otettiin pujottelu, jossa yhtenä pujoteltavana oli myös meidän koutsi kahden koirakon lisäksi. Nalan seuraaminen oli tänään mun mielestä huomattavasti parempaa kuin parilla viime kerralla. Pujottelu sujuikin ongelmitta (samoin pujoteltavana oleminen), vaikka Helena-koutsin kohdalla alkoikin häntä heilua. Nalalla kun tunnetusti on joku ihme fetissi Helenaa kohtaan, kun aina pitäisi päästä häntä vasten hyppimään. Oli siis hyvä, että Helena oli yksi "pujottelukepeistä" :D Toinen seuraamistreeni otettiin niin, että oltiin kaikki kolme koirakkoa ihan toistemme vieressä ja koirat perusasennossa. Siitä sitten seurautettiin koira aina vuorotellen toiselta sivulta toiselle kahden muun koiran ohi. Tässä harjoituksessa Nala meinasi ensin leobergi-nartulle alkaa rähinöimään, mutta rähinät loppuivat onneksi äkkiä tiukalla komennuksella ja taas muistettiin, että tässähän oltiinkin äiskän kanssa treenaamassa :) 

Sitten yksittäistreeninä taas ensin nopeaa istumista niin, että pakitin itse takaperin Nalan seuratessa perässä ja yllättäen annoin istu-käskyn. No, ekalla kerrallahan Nala meni maahan :D, mutta sen jälkeen toimi, tosin nopeudessa vielä hiomista. Sitten sitä liikkeestä maahan-treeniä, joka tällä kertaa ei tainnut kertaakaan onnistua nopeasti ekalla käskyllä vaan aina joko hieman viiveellä tai sitten tarvi toisen käskyn. Treeniä, treeniä. Otin samalla myös muutamaan kertaan maahan-käskyä niin, että Nala oli musta kauempana ja yllättäen annoin maahan-käskyn. Tämä toimi tosi nopeasti :)

Sitten otettiin taas yhteistreenit niin, että kaksi koirakkoa kerrallaan seurautettiin vastakkaisista päistä hallia toisiamme kohti ja sitten suurinpiirtein kun oltiin toistemme kohdalla niin toinen antoi koiralleen maahan-käskyn ja toinen istu-käskyn. Molempia käskyjä tuli yksi koiraa kohti, Nalalla tais käydä molemmissa niin, että tarvi kaks käskyä ennen kuin toimi. Mutta seuraaminen oli hyvää :) Sit otettiin myös ruututreeniä, hetkeen ei ollakkaan sitä kokeiltu. Nala on kyllä hokannut sen tosi hyvin siihen nähden, kuinka harvoin sitä on otettu. Tehtiin Nalan kanssa kosketusalustalla niin, että ruudun keskellä oli hiirimatto. Jätin Nalan istumaan, kävin koskettamassa alustaa, menin takaisin Nalan luo ja lähetin ruutuun-käskyllä ruutuun. Ja hirveät kehut, kun Nala jaloillaan kosketti ruutua. Tällä pitäis saada varmistettua se, että koira menis aina keskelle ruutua, kun on oppinut, että sen alustan päällä seisomalla saa palkan. Kaks kertaa otettiin niin, että kävin taputtamassa alustaa ja sitten lähetin. Kolmannella kerralla lähetin ruutuun eri suunnalta, enkä käynyt enää itse ensin ruudussa vaan lähetin suoraan sinne ja hyvin meni! Nala taitaa tykätä tästä liikkeestä, kun saa juosta kovaa :D

Ai niin otettiinhan me myös paikallaanmakuu sillä välin, kun Helena rakensi meille ruutua. Aikaa en mitannut, mutta varmasti ainakin se kaksi minuuttia. Kävin Nalaa kylläkin aika monta kertaa palkkaamassa paikoilleen, koska sen verran se heilutteli siellä häntäänsä, kun katseli Helenan ruudunrakennuspuuhia. Hyvää häiriötä siis. Kerran myös nousi istumaan, mutta meni heti käskystä takas maahan. Ihan ok suoritus siis, muista koirista ei välittänyt pätkääkään, Helena vain kiinnosti :-)

Loppuun otettiin vielä vauhdikas, tosi pitkä luoksetulo. Nala tuli tuhatta ja sataa ja katselin jo, että törmääköhän, mutta ei törmännyt yhtään :-) Tuli myös lähestulkoon suoraan, vaikka mulla oli kädet ihan normaalisti sivuilla eli en enää käsillä mitään apuja antanut ja myös aika hyvin siirtyi edestä sivulle. Hyvät treenit, kahden viikon päästä jatketaan :)

Muokkasin Blogin ulkoasua. Saattaa näyttää vielä vähän sillisopalta, mutta hiljaa hyvä tulee, kunhan opin käyttämään tätä blogipohjatyökalua :)