Maanantaina oltiin taas tokotreeneissä ja tällä kertaa ihan täysin erilaisella vireellä kuin edellisellä kerralla. Nyt voi siis sanoa Nalan olleen jälleen normaali oma itsensä, mikä tosin näkyi myös sitten siinä, että omaa vuoroa neiti ei ois millään malttanut odottaa vaan hääräsi ja häselsi kaikkea mahdollista muuta aina silloin, kun ei ollut mitään tekemistä. Itsehillintään siis vissiin tarvis vielä vähän harjoitella ;)

Tehtiin taas vaikka mitä kaikkia harjoituksia - osa sujui hyvin ja osa huonommin. Otettiin esimerkiksi kaikki jäävät ja luoksetulo peräkkäin. Jäävistä seisominen tuotti paljon tuskaa ja hikeä, sillä Nala ei olis jäänyt seisomaan sitten millään, vaan seurasi vaan perässä. SUURELLA käsiavulla vihdoin sain neidin pysähtymään. Istuminen ihan ok, tosin hidas ja maahanmenoon kaipasi kaksi käskyä. Hienosti kuitenkin istumassa ja maassa pysyi vaikka tein niiden kohdalla niin, että kiersin koiran takaa ympäri ennen kuin palasin viereen vapauttamaan. Luoksetulo tehtiin ilman loppuperusasentoa ja hyvinhän Nala tuli, tosin jäi vähän kauas johtuen todennäköisesti siitä, että mulla oli kädet seläntakana. Pitäisi just harjoitella näitä erikoisia (kädet eritavalla kuin normaalisti jne.), jotta ei koira liikaa rutinoituisi siihen, että aina tehdään samalla tavalla. Näiden lisäksi otettiin esimerkiksi ruutuun lähetyksiä, jotka Nalalla oli hieman hitaita, mutta kun ruutuun asti menee niin jää kyllä hienosti sinne seis-käskyllä seisomaan. Tunnaritreeniä otettiin myös jälleen, mutta eipä Nalan ihan vielä "Oma"-käskyä hokannut, kun oman kapulan etsimisen sijaan lähti käymään pissalla ja muuta mukavaa :D Kyllä oli naurussa pitelemistä ;) No, ei kai sitä kukaan voi toisella kerralla olla vielä mestari ;) Kyllä se oma kapula sieltä heinikosta kuitenkin loppujen lopuksi löytyi..

Näiden lisäksi otettiin ainakin ryhmäpaikallaanmakuu, jossa häiriönä vielä Helena käveli koirien ympärillä, juoksi niiden ohitse ja huuteli kaikenlaista. Nala pysyi SUPERhyvin! Tosin kävin välillä palkkaamassa, esimerkiksi silloin kun oli pysynyt hienosti, vaikka Helena käveli ihan neidin vierestä. Sanoisinkin, että tokoa ajatellen paikallaanmakuu alokasluokkaan alkaa olemaan likalla jo tosi varma. Tottiksessa onkin sitten hiomista, koska Nalahan teke sitä, että kun ohjaaja kääntää selän niin aloittaan sijaistoiminnot eli ryömii, syö ruohoja jne. Kun on ohjaajan kanssa katsekontakti niin silloin pysyy oikein hienosti ja rauhallisesti.

Olikohan vielä jotain muuta? Muisti on niin hatara, ettei enää muista enempää, mutta eiköhän ne pääpiirteittäin ollut siinä :D Maanantain tokoilun lisäksi Jesse treenaili keskiviikkona vähän viikonlopun treeniä silmällä pitäen. Oli tehnyt viettihyrrässä ja sen jälkeen liikkeestä maahanmenoa ja oli kuulemma sujunut jälleen hyvin ja Nala oli tipahtanut lähes joka kerta yhdestä käskystä ja nopeasti. Kiva lähteä leirille katsomaan, että mitä vinkkejä talven varalle Tina meidän likalle antaa :-) Ja ne juoksut.. Niitä ei kuulu vieläkään!! Saisivat jo kyllä tulla, mutta minkäs teet.. Niin ja matokuuri aloitettiin tänään - tällä kertaa madotan Drontalilla tms.