Eilen meillä oli oikein tehotreeni-ilta Nalan kanssa. Meillä oli nimittäin agility- ja tokotreenit peräkkäin Koiraurheilukeskuksella! Tosin agilitytreenit eivät olleet ohjatut vaan omatoimitreenit. Siksi uskalsinkin nuo treenit noin peräkkäin ottaa, koska tarkoituksena ei ollut itsekseen treenailla mitään raskasta rataa vaan lähinnä keskittyä yksittäisten esteiden hiomiseen.

Omatoimitreenien aiheeksi olin päättänyt kepit, keinun ja renkaan. Keppien treenaamista jatkettiin samaan tyyliin kuin keskiviikon Miljan treeneissä sillä erotuksella, että nyt meillä ei ollut verkkoja apuna. Jokatapauksessa tehtiin helpommalta eli oikeanpuoleiselta ohjauspuolelta keppejä vauhdissa ensin hypyn ja sen jälkeen mutkaputken kautta. Nala oli aivan super, olin suorastaan hämmästynyt!  :luuv: Molemmissa harjoituksissa ekan kerran likka haki vähän haparoiden kepeille. Hypyn jälkeen nimittäin kääntyvä kulma hämmästytti ensin ja putkesta Nala tuli ekan kerran niin hirveällä höyryllä, että eka väli ei vain kerta kaikkiaan löytynyt.  Ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta Nala teki kuitenkin 3-4 lähes täydellistä suoritusta molemmilla harjoituksilla. Ja pujotteli hyvin! Selvästi jo taas yhdestä verkkojen kanssa tehdystä treenistä oli hyötyä, sillä Nala pujotteli enemmän oikeaoppisesti kyljet keppejä viistäen ja vauhtia oli myös enemmän. Jee! Hankalampaa eli vasenta ohjauspuolta treenattiin sitten ihan vaan ilman "alkuvauhtia", sillä ilman verkkoja siltä puolelta ohjaten on Nalalle vielä haasteellisempaa. Sisäänhaku tökkii ja pujottelurytmi sekoaa helposti, jos vauhtia on paljon. Mutta pääasia, että tuo helpompi puoli on nyt alkanut sujua näin hyvin.

Toisena harjoituksena sitten keinua yksittäin. Ensin muutamia kertoja hihnassa ja sen jälkeen ilman hihnaa molemmin ohjauspuolin n. 7-8 toistoa. Nala oli huippu tässäkin :rokrok: Ekalla kerralla vähän epäröi, mutta sen jälkeen muisti jo homman jujun. Nala tulee hyvin vauhdikkaasti keinulle, mutta osaa tosi hienosti jarruttaa keinun liikkeen mukaisesti keskellä keinun kallistuessa. Tämän treenin perusteella voi keinun mielestäni seuraavaksi jo lisätä ihan radalle muiden esteiden sekaan, hienoa!

Lopuksi rengasta ensin mutkaputken kautta ja sen jälkeen putken ja hypyn kautta niin, että käännös renkaalle oli tiukka. Tämä sujui tämänpäiväisistä harjoituksista parhaiten, sillä Nala hyppäsi renkaan joka kerta oikein eli ei mennyt sivuilta ohi kertaakaan. Ja tosi hienosti mielestäni haki tuon tiukan käännöksenkin jälkeen renkaan oikein. Superhyper agi-Nala! :sydän:

Tämän jälkeen Nala pääsi sitten hetkeksi autoon lepäämään, jotta mä kerkesin pakkaamaan meidän agikamat ja siirtämään meidän tokokamat viereiseen halliin :ehe: Tokossa meillä olivatkin nyt siis syyskauden ensimmäiset hallitreenit ja kyllä huomasi, että pienentynyt treenitila ja muutama uusi treenikaveri (kaksi berhandilaista) löi Nalalle taas vähän painetta niskaan. Hyvin Nala siis teki, mutta paineistumisen huomaa erityisesti niinä väliaikoina, kun odotellaan omaa vuoroa. Jos ei Nalalle tällöin keksinyt kokoajan jotain pientä puuhastelua, keskittyi likka lähinnä uusien treenikavereiden kyttäilyyn. No, eiköhän meno rauhoitu, kun treenikaverit ja pienentynyt treenitila tulevat tutuiksi.

Tunnin pääteema oli tällä kertaa peruskäskyjen vahvistaminen. Näin ollen tehtiinkin vaikka minkälaisia erilaisia harjoituksia käskyjä istu, maahan ja seuraa (sekä lennosta että perusasentoon) vahvistaen. Istu-käsky on se meidän heikkous. Tai no Nala kyllä istuu hienosti esim. kaukokäskyissä, mutta liikkeessä istu-käsky aiheuttaa lähestulkoon joka kerta maahanmenon. Lupaamme paneutua tähän ongelmaan vielä tämän syksyn aikana :oops: Maahanmeno ja seuraa-käsky sen sijaan todella vahvoja.

Loppuun lyhyet paikallaanmakuu ja paikallaanistuminen ryhmässä. Nala teki molemmat varmasti, eikä ottanut häiriötä uusista treenikavereista vieressä. Näiden jälkeen ihan lopuksi vielä luoksetulo seisomisesta muiden koirakoiden ohi. Hienosti Nala sekä jäi seisomaan että tuli luokse sivuilleen vilkuilematta. Hyvät treenit ja hienosti Nala jaksoi kahdet treenit putkeen, ei mitään ongelmaa :peukku2: