Meidän suunnalla on jälleen treenailtu :) Viime viikon perjantaina hiottiin koko tunti agitreeneissä keppejä. Vielä on toistoja alla sen verran vähän, ettei Nala kovin hyvin ilman avustusta keppejä osaa hakea, mutta eiköhän harjoitus tee mestarin tässäkin asiassa.

Keskiviikkona sitten tokoiltiin. Nala oli jotenkin ihan pöntöllä tuulella. Teki siis kyllä kaiken ihan hienosti, mutta pöllöili harjoitusten välissä kaikkea muuta, kuten koitti ryntäillä Epun kanssa leikkimään ja hyppi mua vasten. Toisin sanoen ihan lapsihan tuo likka taitaa vielä olla, vaikka 2 vuotta jo täyttikin :D

Tokossa ensimmäisenä meidän haastavin liike eli se luoksepäästävyys. Kyllä oli taas työn ja tuskan takana, että Helena pääsi Nalaa koskemaan, niin että neiti malttoi muutaman nanosekunnin istua nätisti mun vierellä. Nalalla keittää näissä jotenkin kuppi ihan yli ja siitä tulee ihan hysteerinen, kun tarvis muka istua kuuliaisesti paikoillaan, kun joku ihminen tulee silittämään. Ei tunnu menevän Nalan kaaliin tämä asia ollenkaan.. No, jatkamme sinnikkäästi harjoituksia. Luoksepäästävyyden lisäksi tehtiin kontaktitreeniä niin, että koirat suht. Lähekkäin perusasennossa ja Helena huuteli käskyjä ym. Niiden vieressä. Tässä ei Nalalla ongelmaa, joskin häntä likalla kyllä alkoi heilumaan joka kerta, kun Helena tuli vähänkin lähemmäs meitä.

Sitten seuraamistreeniä häiriössä. Tämä aiheutti tänään Nalassa vähän turhaa ilmavuutta ja kontaktin tipahtelua, kun piti muita koiria vähän kyttäillä - varsinkin Eppua, josko vaikka pääsis vähän leikkimään. Ihan ok suoritus kuitenkin.

Näiden lisäksi taidettiin sitten ottaa vielä luoksetulosta pysäytystä sekä ruutua. Ruutu alkaa sujumaan jo tosi hienosti kosketusalustan kanssa - vauhtia löytyi ja seis-käskyllä pysähtyminenkin ruutuun onnistuu hienosti. Nyt Nala ei myöskään tehnyt kertaakaan sitä, mitä on aiemmin paljon tehnyt eli että ruutuun lähetyksen jälkeen pysähtyisi kesken matkan katsomaan mua ikäänkuin kysymään, että "pitikö mun tosiaan tuonne mennä". Kehitystä siis tapahtuu! Luoksetulosta pysäytys tuplakäskytyksellä (eli käsimerkki+suullinen käsky) on myös ok, joskin pysähtyminen saisi tapahtua vielä nopeammin. Pysähdyttyään Nala kuitenkin jää hienosti paikoilleen, eikä liiku, vaikka lähden kävelemään sen luokse.

Aina omaa vuoroa odottaessa "viihdytin" Nalaa eri pituisilla paikallaanmakuu harjoituksilla sekä seiso-käskyn treenaamisella. Paikallaanmakuuharjoitukset sujuivat aivan superhienosti - Nala on nykyisin aina niin kovin ryhdikäs ja tarkkaavainen paikallaanmakuussa, eikä siis esimerkiksi ala enää haistelemaan maata tai tee muitakaan "sijaistoimintoja". Likka on myös sisäistänyt seiso-käskyn ja osaa siis esimerkiksi istumasta nousta seisomaan seiso-käskyllä ilman mitään käsiapua.

Tällaista tällä kertaa. Tänään ja huomenna jatketaan samoin agilityn ja tokon parissa.