Keskiviikkona taas tottisteltiin Rottiskulmalla ja hyvin sujui. Ryhmätreenissä paikallaan makuu näytti tuottavan Nalalle vähän ongelmia, liekkö koira vai ohjaaja ollut hieman hätäinen. Toko-treeneissä kun paikallaan makuu on sujunut kohtuu hyvin. Ohitusharjoituksissa ei kuitenkaan taas mitään ongelmaa ja myös liikkeestä istumisharjoitukset edistyivät jälleen. Muutaman luoksetulonkin Jesse ja Nala ottivat ja ihan ok sujui, vaikka Nala meinasikin pari kertaa vähän ennakoida. Meidän kerho järjestää todennäköisesti ens toukokuussa BH-kokeen, joten sen mukaan nyt sitten talvi treenaillaan, että josko siitä päästäis silloin läpi :D Tavoitteita on hyvä aina olla, mutta paineita ei pidä ottaa, vaikkei niihin aina pääsiskään. Tällä hetkellä tottis kuitenkin on niin hyvällä mallilla, että kyllä uskoisin, että jos suurta takapakkia ei tuu niin tuo toukokuu vois olla ihan realistinen tavoite. We will see :)

Torstaina käytiin tekemässä leirin jälkeen "palauttava" jälkitreeni Hikiällä. Jälki oli noin puolisen tuntia vanha, kahdella kepillä. Suurimmaksi osaksi jälki oli suora, koska tarkoitus olikin tehdä vähän helpompi jälki sunnuntain haastavien U-mallisten jälkien jälkeen, mutta yksi kaarros kyllä oli sekä oikealla että vasemmalle, oikealla kaartuva kaarros kiersi ison kuusen ja vasemmalle kaartuva kaarros kiersi toisen puun. Nalalla oli mun mielestä tällä kertaa tosi sopivasti vauhtia. Lähetin Nalan jäljelle noin puolisen metriä kohtisuoraan jäljen sivusta ja hyvin löytyi heti jäljen suunta. Liekkö ovat rauhoitusharjoitukset esineillä alkaneet auttamaan tai sitten malttia oli vain muuten tällä kertaa enemmän. Nimittäin kerrankin tuntui heti jäljen alusta, ettei tarvinnut ihan koiran perässä "roikkua" vaan jälki eteni rauhallisesti askel askeleelta. Myös puiden vierestä menneet kaarrokset sujuivat hyvin, ainoastaan itse meinasin toisen kaarroksen kohdalla mokata, kun luulin jo yhtä puuta aiemmin, että tässähän se jälki kaarsi vasemmalle. Hetken aikaa kerkesin ihmetellä, että miksi koira ei reagoi kaartuvaan jälkeen mitenkään vaan jatkaa vain suoraan eteenpäin, kunnes tajusin, että tosiaan eihän se kaarros vielä tässä ollut :D Taitaa siis olla parempi luottaa koiran hajuaistiin kuin omaan muistiin ;) Keppien ilmaisut sujuivat ihan ok pienellä avustuksella ja rauhassa malttoi maassa odottaa seuraavaa käskyä, joka ekan kepin jälkeen oli "jälki" ja jäljen päässä "istu", "mennään" ja palkka. Joten aika nappiin meni :)

Vielä on viikon mittaan löytynyt Nalalta kaksi punkkia lisää, toinen niskan seudulta ja toinen melkolailla posken alueelta, hyi.. Kumma miten niitä ei kaikkia muka edes kerralla huomaa, vaikka kuinka on syynätty. No, nyt ei oo pariin päivään enää löytynyt, joten jospa ne oli siinä.